Υγεία

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός του δέρματος όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός του δέρματος όταν κάνεις ντεμακιγιάζ
Ο καθαρισμός είναι αρωγός ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.

O«διπλός καθαρισμός» της επιδερμίδας του προσώπου ένα τελετουργικό ομορφιάς που έχουμε δανειστεί από τις γυναίκες στην Ιαπωνία και την Κορέα. Λέγεται ότι είναι το μυστικό για το καθαρό δέρμα τους χωρίς ατέλειες. Η ιδέα είναι απλή: η φάση ντεμακιγιάζ χωρίζεται σε δύο στάδια. Πρώτα, με ένα έλαιο ντεμακιγιάζ ή ένα balm, μετά, ακολουθεί η χρήση ενός απαλού καθαριστικού με ενυδατική σύνθεση και αναζωογονητική υφή.

Μια προετοιμασία δύο σταδίων που είναι τελικά αρκετά συμπληρωματική αφού αφενός, το έλαιο απαλλάσσει βαθιά το δέρμα από λιπαρές ουσίες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας – όπως σωματίδια ρύπανσης, αντηλιακά φίλτρα, ιδρώτας, σκόνη, μακιγιάζ ή σμήγμα – και προάγει την οξυγόνωση του δέρματος.

Από την άλλη, το καθαριστικό προστατεύει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και χρησιμεύει στην απομάκρυνση μικρών υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν ξεφύγει από την πρώτη φάση. Τέλος, το τελευταίο βήμα αυτής της καλά δομημένης ιεροτελεστίας αποτελείται από την εφαρμογή μιας λοσιόν που ενυδατώνει και θα καταπραΰνει το δέρμα με διάρκεια, προετοιμάζοντάς το έτσι για τη βραδινή περιποίηση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός του δέρματος;