Υγεία

Αυστηρή σύσταση Βασιλακόπουλου για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: «Να κάνουμε όλοι self test»

Αυστηρή σύσταση Βασιλακόπουλου για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: «Να κάνουμε όλοι self test» Φωτογραφία: Intime
Την ανησυχία του για την έξαρση του κορονοϊού εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Είμαστε σε μία έξαρση όλων των ιώσεων του αναπνευστικού καθώς μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους» λόγος για τον οποίο ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης διάδοσης κορονοιού καιθ άλλων ιώσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μείωσης των πιθανοτήτων ματάδοσης Covid, ο καθηγητής συστήνει «να πάμε όλοι με self test στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς». Αναφερόμενος δε, στην αναγκαίτητα εμβολιασμού, διευκρίνισε  «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για “5η δόση κορονοϊού” αλλά για το ετήσιο εμβόλιο του κατά του κορονοϊού, όπως ακριβώς εμβολιαζόμαστε για την γρίπη, θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε κατά του covid-19».

«Μάσκες θα έπρεπε να φοράμε ούτως ή άλλως όπου υπάρχει συνωστισμός, καλό θα ήταν τα παιδιά να κάνουν self test πριν επιστρέψουν στα σχολεία», είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κλείνοντας.