Υγεία

Σε έξαρση ο κορονοϊός - «Μέσα σε 13 ημέρες 30% αύξηση των νοσηλειών»

Σε έξαρση ο κορονοϊός - «Μέσα σε 13 ημέρες 30% αύξηση των νοσηλειών»
Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκεται ο κορονοϊός, με αυξημένα ποσοστά σε νοσηλείες.

Αύξηση των ασθενών με κορονοϊό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των νοσοκομείων, που επισκέπτονται τα επείγοντα, καθώς και αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών σε απλές κλίνες και της ενδονοσοκομειακής διασποράς.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας. «Υπάρχουν άτομα γύρω μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους εαν προσβληθούν από covid-19. Στα νοσοκομεία υπάρχουν νοσηλευόμενοι βαριά ασθενείς που μπορεί να προσβληθούν από covid-19 και να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή τους.

Εχουν χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας για συνοδούς και επισκέπτες και είναι επικίνδυνο. Οι συνοδοί των ασθενών μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Πολλοί εκ των ασθενών στα επείγοντα που περιμένουν να εξετασθούν βγάζουν τις μάσκες παρά τις εκκλήσεις του προσωπικού των επειγόντων. Είναι κρίμα να χάνονται τζάμπα ασθενείς από covid-19».

Σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία της χώρας σήμερα διατίθενται 2.009 απλές κλίνες για ασθενείς με covid-19 και είναι καλλυμένες οι 505. Επιβεβαιωμένοι με covid-19 νοσηλεύονται 452 ασθενείς. Στις 3/7/2024 διατίθονταν 2.040 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών covid-19 με καλλυμένες τις 389 κλίνες εκ των οποίων 340 ασθενείς ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

«Μέσα σε 13 ημέρες είχαμε αύξηση των νοσηλευομένων επιβεβαιωμένων ασθενών με covid-19 κατά σχεδόν 30%. Στις κλίνες ΜΕΘ καλύτερη η κατάσταση», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Τελος, σήμερα διατίθενται 19 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 και καλυμμένες είναι οι 8 κλίνες ΜΕΘ.