Υγεία

«Silent walking» το νέο trend που έχει γίνει εμμονή - Υπέρμαχος και η Gen Z

«Silent walking» το νέο trend που έχει γίνει εμμονή - Υπέρμαχος και η Gen Z Φωτογραφία: pexels Achim Bongard
Η νέα τάση «silent walking» αλλάζει το παιχνίδι και η Gen Z έχει εμμονή μαζί του!

Εμμονή στο Tik Tok και στη Gen Z έχει γίνει ένα νέο trend «silent walking» το οποίο θέλει τα άτομα να στρέφονται στον ήρεμο τρόπο ζωής μακριά από την τεχνολογία, έστω και αν αυτό ισχύει για λίγο.

Τι είναι το «silent walking»

Το νέο trebd που «ξεκίνησε ακούσια» ο TikToker Mady Maio, το «silent walking» είναι ουσιαστικά το ήσυχο περπάτημα μέσα στο πεζοδρόμιο.

Όχι μόνο πρέπει να περπατάτε σιωπηλοί, αλλά να μην έχετε μαζί σας ακουστικά, τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σας αποσπάσει από την ομορφιά της φύσης.

Ένας TikToker που ονομάζεται Charlie Health εξηγεί ότι η απαλλαγή από τυχόν τεχνολογικά ερεθίσματα έχει βασικά σκοπό να σας βοηθήσει να εστιάσετε πραγματικά στην προσοχή και τη σύνδεση με το σώμα σας».

«Μπορεί να φαίνεται βαρετό και ίσως ακόμη και να προκαλεί άγχος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εναρμονιστείς με αυτό που συμβαίνει στο σώμα σου και να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία», εξήγησε ο Τσάρλι.

«Και το θέμα είναι ότι το σιωπηλό περπάτημα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση, η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και η ελαφριά άσκηση όταν δεν έχεις μαζί σου τεχνολογία έχει πραγματικά θετικό αντίκτυπο στα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους».

Προτείνει να δοκιμάσετε πέντε ή 10 λεπτά με τα πόδια για να ξεκινήσετε, αλλά απλώς φροντίστε να έχετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι.

Αλλά λειτουργεί πραγματικά;

{https://www.tiktok.com/@charliehealth/video/7327035200804982062}

Τα αποτελέσματα διχάζουν

Ένας TikToker επεσήμανε: «Αυτό ήταν ο κανόνας πριν από 20 χρόνια».

Ωστόσο, ένας άλλος είδε την τάση και είπε ότι πιστεύουν ότι «άλλαξε στην πραγματικότητα» τη «ζωή» τους.

Ένας τρίτος είπε: «Αισθάνομαι πιο ασφαλής χωρίς μουσική!Συνδέομαι περισσότερο με αυτό που κάνω, τη φύση, τους ήχους που είναι όμορφος!».

Ο όρος φέρεται να επινοήθηκε για πρώτη φορά από τη Νεοϋορκέζα Arielle Lorre τον Ιανουάριο νωρίτερα φέτος, η οποία επαίνεσε το «σιωπηλό περπάτημα» καθώς την οδήγησε στο να μπορεί να «μυρίζει τα πάντα» και να «ακούει τα πάντα».