Εκλογές 2015: Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Εκλογές 2015: Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων Εκλογές 2015: Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων
Εκλογές 2015: Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων "Κλειδώνουν" τις επόμενες ώρες τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, που για τις περιφέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ενώ για την επικράτεια έως την Τετάρτη. Οι αρχηγοί και τα επιτελεία τους δουλεύουν πυρετωδώς για να συγκροτήσουν τις λίστες, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και την προσέλκυση αναποφάσιστων.

Μεγάλες αλλαγές δεν αναμένονται, χωρίς όμως να λείπουν εκπλήξεις και σε ορισμένες περιπτώσεις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ηγηθούν τρεις Ακαδημαϊκοί, οι κ.Τσουκαλάς, Βεργόπουλος και Δουζίνας, ενώ εκπληξη προκαλεί η μετακίνηση της γνωστής ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις λίστες της Λαϊκής Ενότητας στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αποδέχθηκε τελικά την τελευταία θέση της λίστας στην Περιφέρεια Αττικής, με sms που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, αφού προηγουμένως... την είχε απορρίψει εκτοξεύοντας πυρά προς την ηγεσία. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, πάντως, του ξεκαθάρισαν ότι ο λόγος που θα είναι εκτός Βουλής είναι οι εκκρεμότητές του με την εφορία.

Στη Νέα Δημοκρατία οι λίστες στις μεγάλες περιφέρειες και το Επικρατείας κρατούν τη δομή και τη σειρά των τελευταίων εκλογών. Έτσι, στις πρώτες τέσσερις θέσεις του Επικρατείας θα βρεθούν ξανά οι κ.κ. Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Στο Ποτάμι θεωρούν ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας τη συμμετοχή του καθηγητή Νικηφόρου Διαμαντούρου που διετέλεσε Ευρωπαίος διαμεσολαβητης για μια 10ετία στη στην 1η θέση στο Επικρατείας, αλλά και του Χαρίδημου Τσούκα και του εκδότη Γιώργου Χρονά.

Στους ΑΝΕΛ, το... σίριαλ της υποψηφιότητας Χαϊκάλη δεν είχε καλό τέλος για τον πρώην υφυπουργό, αφού με απόφαση του προέδρου του κόμματος τέθηκε εκτός λίστας στο Υπόλοιπο Αττικής. Είχε προηγηθεί συνάντηση των δυο ανδρών, και τελικά ο Πάνος Καμμένος έκρινε ότι η υπόθεση της offshore θα σέρνονταν για μεγάλο διάστημα και θα έβλαπτε τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος. Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Παύλου Χαϊκάλη μετεκλογικά, εφόσον οι ΑΝΕΛ είναι στη Bουλή και μετέχουν σε κυβερνητικό σχήμα.