Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Από την Singular Logic τα αποτελέσματα εκλογών 2015

Από την Singular Logic τα αποτελέσματα εκλογών 2015 Από την Singular Logic τα αποτελέσματα εκλογών 2015
Από την Singular Logic τα αποτελέσματα εκλογών 2015 Η Singular Logic θα αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων των εκλογών 2015 της προσεχούς Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Τα dikaiologitika.gr θα έχουν ενσωματώσει την εφαρμογή για την ζωντανή ροή των αποτελεσμάτων και θα μεταδώσει και τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών ακριβώς στις 19:00 το απόγευμα με το κλείσιμο της κάλπης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με το που κλείσουν οι κάλπες θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των εκλογών 2015.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00, και περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 21.00, αναμένεται να έχουμε την πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών 2015. Η εταιρεία Singular Logic θα μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα μέσω του συστήματος SRT

Το σύστημα ονομάζεται SRT και oι δικαστικοί αντιπρόσωποι από επιλεγμένα εκλογικά τμήματα θα αποστέλουν μέσω sms τα αποτελέσματα των εκλογών Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα, με τα οποία αμέσως μετά το τέλος της καταμέτρησης στο συγκεκριμένο τμήμα θα στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα.

Πρόκειται για την πιο γρήγορη και ασφαλή ενημέρωση αποτελέσματος που οδηγεί σε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος για όλη την επικράτεια. Τα εκλογικά τμήματα που διαθέτουν το συγκεκριμένο σύστημα έχουν επιλεγεί κυρίως με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, διευκρινίζει, αλλά σαφώς δεν προτιμούνται πολύ μικρά τμήματα που δίνουν μη ενδεικτικά, για το σύνολο της επικράτειας, αποτελέσματα. Τα περισσότερα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT συνήθως καταφθάνουν από τις 8 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., εφόσον οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα δεν θα μεταδίδουν σταυροδοσία βουλευτών αφού οι εκλογές είναι με λίστα και οι εκλογείς όταν ασκουν το εκλογικό τους δικαίωμα δεν θα δηλώσουν την προτίμηση τους σε υποψήφιους βουλευτές

Η εταιρεία, είναι μέλος του Marfin Investment Group (MIG), και το όνομά της έχει ταυτιστεί απόλυτα με τις εκλογές, καθώς αποτελεί το σταθερό συνεργάτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφική επεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογών από το 1981 και μετά (Εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και Δημοτικές), καθώς και του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Για τις υπηρεσίες της η εταιρεία θα εισπράξει 2.398.500 ευρώ. Εκτός από τη λειτουργία κεντρικού συστήµατος για τη συγκέντρωση και µετάδοση των αποτελεσµάτων, η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη δικτύου εκλογών για δηµόσιους φορείς µέσω σύνδεσης με το "Σύζευξις", καθώς και για την ΕΡΤ, τα κόµµατα και τα ραδιόφωνα, την παροχή εξοπλισµού (υπολογιστές, εκτυπωτές και επικοινωνιακός εξοπλισµός) για όλα τα σηµεία του δικτύου των εκλογών (υπουργείο Εσωτερικών, Κέντρο Τύπου, ΕΡΤ, κόµµατα, ραδιόφωνα), τη συγκέντρωση αποτελεσµάτων µέσω SRT (σύστημα αποστολής αποτελεσμάτων μέσω κινητού από περίπου 4.800 εκλογικά τµήµατα) κ.α.