Φωτορεπορτάζ

Λαοθάλασσα στην Καταλονία

Λαοθάλασσα στην Καταλονία
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στη Βαρκελώνη, όπου και διαδηλώνει για τα απίστευτα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν από αστυνομικούς σε πολίτες με εντολή Ραχόι.

Σήμερα (03.10.2017) είχε κηρυχθεί γενική απεργία για το δημοψήφισμα της Καταλονίας ενώ αναμένεται διάγγελμα του βασιλιά. Ο Βασιλιάς Φελίπε αποφάσισε να παρέμβει, καθώς δεκάδες πολίτες διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται με την οργή στη χώρα να είναι μεγάλη.

katalonia494.jpg

Ενδεικτικό είναι ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, τα πανεπιστήμια ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τα ΜΜΜ προχωρούν σε μειωμένα δρομολόγια στο πλαίσιο της γενικής απεργίας

katalonia639.jpg

Οι κύριοι δρόμοι προς τη Βαρκελώνη και την ανατολική Καταλονία μπλοκαρίστηκαν σε περίπου 17 σημεία, καθώς οι διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας πραγματοποίησαν μια επίδειξη δύναμης παράλληλα με μία γενική απεργία, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

katalonia630.jpg

Το εθνικό πρακτορείο κυκλοφορίας της Ισπανίας ανέφερε ότι οποιαδήποτε πιθανή εντολή για απομάκρυνση των διαδηλωτών θα πρέπει να προέρχεται από την αστική αστυνομία Mossos D’Esquadra. Ένας εκπρόσωπος του Mossos είπε ότι δεν είχε λάβει εντολές για να ανοίξει τους αυτοκινητοδρόμους.

katalonia513.jpg