Δημόσιο

Προβλήματα για τον περιμετρικό της Καλαμάτας

Προβλήματα για τον περιμετρικό της Καλαμάτας Προβλήματα για τον περιμετρικό της Καλαμάτας
Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε σήμερα ομάδα από κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας στον υπό κατασκευή περιμετρικό δρόμο της πόλης, ζητώντας να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους εκατέρωθεν του κλειστού δρόμου.

Για το θέμα αυτό είχε προκληθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας πριν από λίγο καιρό όπου είχαν διατυπωθεί σε στελέχη του αρμοδίου υπουργείου οι αιτιάσεις των διαμαρτυρομένων κατοίκων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση αυτή σημείωσε ότι «αυτό που ενδιαφέρει είναι το μείζον. Να ολοκληρωθεί ο περιμετρικός δακτύλιος για τον οποίο έχουν διατεθεί πάνω από σαράντα εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους περιοίκους».

Ο κ. Νίκας προσέθεσε ότι «οι περίοικοι έχουν δίκιο με την έννοια ότι οι παράδρομοι πρέπει να μη δημιουργούν προβλήματα γιατί ο δρόμος είναι κλειστός. Να μην δημιουργούν τουλάχιστον σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι αυτά τα προβλήματα σιγά σιγά θα αντιμετωπιστούν όλα και θα διευκολυνθεί όλος ο κόσμος».

Ο δήμαρχος τέλος τόνισε ότι «να μην ξεχνάει κανένας σ' αυτόν τον τόπο, ότι υπάρχει το μείζον και το έλασσον και το μείζον είναι ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί ευεργεσία για την πόλη της Καλαμάτας και για την ανάπτυξή της. Από κει και πέρα τα μερικότερα προβλήματα θα τα δουν και το υπουργείο Υποδομών που κατασκευάζει το έργο και ο δήμος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση όσο μπορεί και όσο είναι δυνατόν».