Δημόσιο

Πάτρα: Μεταφέρθηκαν στο νέο λιμάνι τα κρατητήρια του λιμενικού

Πάτρα: Μεταφέρθηκαν στο νέο λιμάνι τα κρατητήρια του λιμενικού Πάτρα: Μεταφέρθηκαν στο νέο λιμάνι τα κρατητήρια του λιμενικού
Έπειτα από περίπου πέντε χρόνια μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού της Πάτρας τα κρατητήρια του Λιμενικού, τα οποία μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε ένα πρόχειρο χώρο στο παλιό λιμάνι και μάλιστα δίπλα σε κτίριο το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς.

Παράλληλα, τα κρατητήρια είχαν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, τόσο για τους προσωρινά κρατούμενους, όσο και για τους λιμενικούς που φρουρούσαν τον χώρο.

Τελικά, ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της τοπικής ηγεσίας του Λιμενικού, αλλά και των εκπροσώπων της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, τα κρατητήρια μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο νέο λιμάνι, και συγκεκριμένα στο κτίριο που στεγάζεται ο τομέας ασφάλειας και ανάκρισης.

Η «περιπέτεια» με τα κρατητήρια είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2008, όταν εκκενώθηκε μετά το μεγάλο σεισμό το κτήριο υπηρεσιών λιμένα, λόγω των ζημιών που είχε υποστεί. Οι υπηρεσίες του κεντρικού λιμεναρχείου μεταφέρθηκαν σε γειτονικό κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ενώ λόγω χωροταξικού προβλήματος, τα κρατητήρια στεγάστηκαν σε ένα διπλανό πρόχειρο χώρο.

Ύστερα από τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2011, οι υπηρεσίες του κεντρικού λιμεναρχείου μεταφέρθηκαν σε νέα κτήρια στο νέο λιμάνι, εκτός από τα κρατητήρια που παρέμειναν στον ίδιο χώρο και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του λιμεναρχείου.

Παράλληλα, ο χώρος στον οποίο λειτουργούσαν τα κρατητήρια είχε αποδοθεί προσωρινά στο δήμο Πατρέων και καθημερινά περνούσαν από εκεί αρκετοί πολίτες.
Μετά λοιπόν την μεταφορά των κρατητηρίων, ουσιαστικά αποχώρησαν από το παλιό λιμάνι όλες οι υπηρεσίες του λιμεναρχείου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη κατατέθηκαν προτάσεις από την πολιτεία, για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο δήμο.