Δημόσιο

Σε μήνυση και αγωγή κατά του Σαββίδη προχωρά ο Alpha

Σε μήνυση και αγωγή κατά του Σαββίδη προχωρά ο Alpha Σε μήνυση και αγωγή κατά του Σαββίδη προχωρά ο Alpha
Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προκειμένου να παραλάβει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που αφορά την τελευταία φάση της δημοπρασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται ο νομικός σύμβουλος του Alpha, καθηγητής Παναγιώτης Λαζαράτος.

Ο κ. Λαζαράτος μετά την παράδοση του υλικού θα κατευθυνθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να υποβάλλει μήνυση και αγωγή για λογαριασμό του Alpha κατά της εταιρείας Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο από τη μελέτη του υλικού ενδέχεται να προκύπτουν στοιχεία τα οποία να θεμελιώνουν αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του κου Σαββίδη, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και όπως υποστήριξε ο καθηγητής, αυτή προκύπτει από τις δηλώσεις του κου Σαββίδη μετά το πέρας της δημοπρασίας.

Ο κ. Λαζαράτος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, έχει ήδη καταθέσει εξώδικο στην εταιρεία του κου Σαββίδη το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στην πενταμελή επιτροπή που διενήργησε τον διαγωνισμό, και με το οποίο ζητάει να αποκλειστεί η Dimera Investments ως πρώτη επιλαχούσα, να καταπέσει η εγγυητική της επιστολή και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, καθώς όπως τονίζει παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.