Δημόσιο

Κατ' εξαίρεση επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έτους 1998 σε άλλες θέσεις απο αυτές που διορίστηκαν

Κατ' εξαίρεση επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έτους 1998 σε άλλες θέσεις απο αυτές που διορίστηκαν
Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η ανακατανομή, με υπουργική απόφαση, των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1998 σε διαφορετική υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ιδίου Υπουργείου με αυτό στο οποίο διορίστηκαν, βάσει των σχετικών πινάκων διοριστέων της Ανεξάρτητης Αρχής

Το ΥΠΕΣΔΑ στην τροπολογία επικαλείται την ανάγκη για τοποθέτηση των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1998 ώστε ανταποκρίνεται στις υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων, στους οποίους αυτοί διορίστηκαν βάσει της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης και κρίνεται απαραίτητη η προτεινόμενη διάταξη, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προβεί σε ανακατανομή τους κατόπιν αιτήματος του οικείου Υπουργείου

Η διάταξη προβλέπει ότι «Κατ' εξαίρεση, επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 που διενεργήθηκε σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 8/1997 προκήρυξη (ΦΕΚ τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ 45) και οι οποίοι διορίστηκαν κατόπιν της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης (ΦΕΚ τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ 3, όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 4), με βάση τους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π. (Γ' 650/11-7-2016 και Γ'683/18-7-2016) και διατέθηκαν προς διορισμό με την υπ' αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./73/οικ.20325/27-7-2016 (Β'2357) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι δυνατόν να ανακατανεμηθούν σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου Υπουργείου με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατόπιν αιτήματος του οικείου Υπουργείου.»

Με απόφαση κατανομής του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δύναται να μεταβάλλεται εντός του ίδιου ή όμορου νομού, ο φορέας διορισμού των περιλαμβανομένων σε πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων, καθώς και των διοριστέων που υπάγονται στις διατάξεις της περ. 3 της υποπαραγράφου ΣΤ1 της παραγράφου ΣΤ' του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, σε όλως εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος του Υπουργού του νέου φορέα διορισμού.
Αν ο διοριστέος δεν αποδεχτεί τη νέα θέση διορισμού, διατηρεί το δικαίωμα διορισμού του στην αρχική θέση, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης κατανομής του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα που αφορά στη διαδικασία μεταβολής της υπηρεσίας ή του φορέα διορισμού.
Απόφαση κατανομής απαιτείται και για τις περιπτώσεις όπου το ΑΣΕΠ διαθέτει με απόφασή του επόμενο κατά σειρά στον πίνακα επιτυχίας υποψήφιο για αντικατάσταση -αναπλήρωση διοριστέου που δεν αποδέχτηκε το διορισμό του ή έχει κώλυμα διορισμού ή παραιτήθηκε εντός ενός (1) έτους από το διορισμό του.
Δεν απαιτείται απόφαση κατανομής όταν οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ αφορούν σε αντικαταστάσεις - αναπληρώσεις διοριστέων των ως άνω περιπτώσεων οι οποίοι περιλαμβάνονται σε προηγούμενες αποφάσεις κατανομής