Δημόσιο

ΣτΠ: Σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων

ΣτΠ: Σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων ΣτΠ: Σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων
ΣτΠ: Σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων Κατευθύνσεις για την υλοποίηση των έργων, την αποφυγή αστοχιών, τη σωστή υποβολή των φακέλων και τη διαδικασία εκταμίευσης και εξόφλησης των χρηματοδοτήσεων δίνει αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 6 Μαρτίου σε εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ και τα Επιμελητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, 1273 επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν τη σχετική πληροφόρηση στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013".

Στο σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα, οι περισσότερες ανήκουν στον χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών (551) και ακολουθούν οι τομείς της μεταποίησης (με 384 επιχειρήσεις) και του τουρισμού (με 338). Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική τους κατανομή, οι περισσότερες προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης (678) και εκείνη της Χαλκιδικής (233) και ακολουθούν οι ενότητες της Πιερίας (151 επιχειρήσεις), των Σερρών (67), της Ημαθίας (58), της Πέλλας (53) και του Κιλκίς (33). Σε ό,τι αφορά την κατάσταση κάθε επιχείρησης, οι περισσότερες προτάσεις (932) αφορούν υφιστάμενες επιχειρήσεις, ενώ καταγράφονται ακόμη 213 υπό σύσταση και 128 νέες.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τις 1273 επιχειρήσεις είναι 187.516.563 ευρώ, ενώ ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 183.374.534 ευρώ και η δημόσια χρηματοδότηση 9.352.146 ευρώ.

NETWORK