Δημόσιο

Απο το υπουργείο Τουρισμού πλέον η πιστοποίηση καταλυμάτων

Από το υπουργείο Τουρισμού πλέον η πιστοποίηση καταλυμάτων Από το υπουργείο Τουρισμού πλέον η πιστοποίηση καταλυμάτων
Απο το υπουργείο Τουρισμού πλέον η πιστοποίηση καταλυμάτων Την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για Αναδιοργάνωση του υπουργείου και του Οργανισμού και μεταξύ άλλων προβλέπετε ότι η πιστοποιήση των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνεται από το υπουργείο Τουρισμού και όχι από τον ΕΟΤ όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέιδο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μεταφέρονται στο Υπουργείο Τουρισμού οι κατωτέρω αρμοδιότητες του EOT:

1. Όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν στην αδειοδότηση και τον έλεγχο των πάσης φύσεως τουριστικών επιχειρήσεων.

2. Η αρμοδιότητα επιβολής προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις του Τουρισμού που παραβαίνουν την τουριστική νομοθεσία.

3. Η αρμοδιότητα του ΕΟΤ για διενέργεια ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της άγρας πελατών και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

4. Οι αρμοδιότητες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ

5. Οι αρμοδιότητες του ΕΟΤ που αφορούν στην κατάταξη των πάσης φύσεων τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων ή κλειδιών. Εντός δύο μηνών από την μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών ο αρμόδιος για την πιστοποίηση φορέας προβαίνει σε αυτοδίκαια πιστοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού ως φορέα Κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών.

Έως την πιστοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού η κατάταξη νέων τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών θα γίνεται με κοινή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του ιδιώτη μηχανικού που είχε ορισθεί επιβλέπων στις εργασίες κατασκευής της τουριστικής εγκατάστασης.