Ελλάδα

Ποιοι κάνουν απεργία αύριο Πέμπτη 11/7

Ποιοι κάνουν απεργία αύριο Πέμπτη 11/7 Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Απεργιακές κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, εξαιτίας του οποίου προκήρυξαν απεργία τόσο οι οδηγοί ταξί όσο και οι ξεναγοί για αύριο, Πέμπτη, ημέρα ψήφισής του στη Βουλή.

Η Αττική θα μείνει χωρίς ταξί από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως την ίδια ώρα της Παρασκευής. Ο ΣΑΤΑ απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού.

Ο ΣΑΤΑ κάνει λόγο για «ξεπούλημα του μεταφορικού έργου που προωθείται από το υπ. Τουρισμού υπέρ των ΕΙΧ. Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές, τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες».

Εκτός από την προκήρυξη της απεργίας, ο ΣΑΤΑ απευθύνει και κάλεσμα σε συγκέντρωση των οδηγών ταξί, με τα οχήματά τους, στη συμβολή της λεωφόρου Καβάλας με την οδό Σπ. Πάτση, στις 09:30 της Πέμπτης.

Απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, από τις 06:00 έως τις 20:00 της Πέμπτης, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι υποβαθμίζεται το έργο της Σχολής Ξεναγών και πως δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ξενάγησης, ούτε για το μέλλον του επαγγέλματος.

»Ξενάγηση, χωρίς σοβαρή εκπαίδευση, χωρίς παιδεία, χωρίς εμπειρία, χωρίς προστασία της έννοιας και του επαγγέλματος δεν νοείται», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών.

«Έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε το υπουργείο, την κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσουν έμπρακτα τη σημασία του επαγγέλματος του ξεναγού, ο οποίος αποτελεί τον – κυριολεκτικά - ζωντανό εκπρόσωπο της Ελλάδας στους επισκέπτες της», καταλήγει η ανακοίνωση.

NETWORK