Δημόσιο

Πριν το Πάσχα ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών

Πριν το Πάσχα ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών Πριν το Πάσχα ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών
Πριν το Πάσχα ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών Πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί το κείμενο του Κώδικα Δεοντολογίας για τους βουλευτές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί το κείμενο του Κώδικα Δεοντολογίας για τους βουλευτές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε ένα κείμενο πριν το Πάσχα, το οποίο θα τεθεί υπόψη του προέδρου και, εφόσον εγκριθεί και προχωρήσουμε στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι «σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά εκτός Βουλής, ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα τους ανακηρύξει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη εγκληματικών οργανώσεων και αν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Αυτό θα το κρίνει ο Άρειος Πάγος που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες».

Πρόσθεσε δε πως «είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα πλέον- όχι ότι δεν ήταν σοβαρό έως τώρα, αλλά επειδή τώρα αφορά το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν αποκλείεται να ζητήσουμε το σύνολο της δικογραφίας, όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε, εάν χρειαζόμαστε σοβαρά στοιχεία και έγγραφα για να καταλήξουμε, κατά την κρίση μας, στη σωστή απόφαση».