Δημόσιο

Ξεκινά η λειτουργία του πάρκινγκ στο σταθμό του Μετρό ''Κεραμικός''

Ξεκινά η λειτουργία του πάρκινγκ στο σταθμό του Μετρό ''Κεραμικός'' Ξεκινά η λειτουργία του πάρκινγκ στο σταθμό του Μετρό ''Κεραμικός''
Ξεκινά η λειτουργία του πάρκινγκ στο σταθμό του Μετρό ''Κεραμικός'' Λύθηκε το ''πρόβλημα'' που είχε προκύψει για την λειτουργία του πάρκινγκ στον σταθμό του Μετρό ''Κεραμικός'' αφού δημοσιεύτηκε η απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών κ.Παπαδόπουλου που προβλέπει την έγκριση της λειτουργίας του μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής αφού είναι έτοιμο εδώ και καιρό.

Το παρκινγκ στον σταθμό Κεραμεικός του Μετρό είναι έτοιμο και επρόκειτο να λειτουργήσει από τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο έως τώρα δεν λειτουργούσε επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ποιος θα το διαχειριστεί: η Αττικό Μετρό, η ΑΜΕΛ ή κάποιος ιδιώτης.

Το παρκινγκ βρίσκεται στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς, η χωρητικότητά του είναι 300 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και είναι υπόγειο.

Η άδεια λειτουργίας δόθηκε στην «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.».

Το παρκινγκ είναι στεγασμένο υπόγειο (5 επιπέδων), συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 8.143,50 τ.µ., και κατασκευάστηκε για την εξυπηρέτηση και μετεπιβίβαση των επιβατών του ΜΕΤΡΟ Ν. Αττικής στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Κεραμεικός» του ∆. Αθηναίων του Ν. Αττικής

Η διάρκεια της άδειας λειτουργίας είναι για δέκα (10) έτη , ήτοι μέχρι την 19-5-2024, Ο Σταθμός αυτοκινήτων διαθέτει διακόσιες εβδομήντα δύο (272) συνολικές θέσεις στάθμευσης [εκ των οποίων οι 14 θέσεις προορίζονται για άτομα µε ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)].

Οι θέσεις στάθμευσης ανά όροφο είναι οι εξής: οι (52) θέσεις στάθμευσης προβλέπονται στο 1ο υπόγειο, οι (54) θέσεις στο 2ο υπόγειο, οι (54) θέσεις στο 3ο υπόγειο, οι (54) θέσεις στο 4ο υπόγειο και οι (58) θέσεις στο 5ο υπόγειο.