Δημόσιο

Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 9/7

Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 9/7
Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 9/7 Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00

Επί ποδός σήμερα η ΑΔΕΔΥ η οποία πραγματοποιεί πανελλαδική απεργία ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εκδικάζεται η αγωγή του Δημοσίου, με εκπροσώπους τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση.

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 14:00 έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.