Δημόσιο

Παρέμβαση του ΣτΠ για καταβολή δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων σε γιατρό

Παρέμβαση του ΣτΠ για καταβολή δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων σε γιατρό
Παρέμβαση του ΣτΠ για καταβολή δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων σε γιατρό Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέβαλε το σύνολο των δαπανών που όφειλε σε γιατρό για τις υπηρεσίες που αυτή παρείχε στο ασφαλιστικό ταμείο του Λιμενικού Σώματος, με το οποίο ήταν συμβεβλημένη.

Όπως αναφέρει η Αρχή, στις αρχές του 2011, η γιατρός υπέβαλε στο αρμόδιο τμήμα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος κατάσταση και εντολές υγειονομικού ελέγχου που αφορούσε στο χρονικό διάστημα 2006- 2010, καθώς και τη σχετική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.
Περίπου δύο χρόνια αργότερα, τα δικαιολογητικά αυτά στάλθηκαν ελεγμένα προς την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του υπουργείου Ναυτιλίας, για την έκδοση του σχετικού εντάλματος πληρωμής.

Ωστόσο, το 2013 η ΥΔΕ εξέδωσε χρηματικό ένταλμα για μικρότερο ποσό, επικαλούμενη, ότι κατά τον έλεγχο της δαπάνης διαπιστώθηκε πως κάποιες από τις εντολές βιβλιαρίων υγειονομικής περίθαλψης που υποβλήθηκαν, είχαν υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε στην Υ∆Ε, ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν έχει καθυστερήσει πάνω από δύο χρόνια. Επίσης τόνισε ότι, σύμφωνα µε τον νόμο περί Δημόσιου Λογιστικού, η υποβολή αίτησης στην αρμόδια Δημόσια Αρχή διακόπτει την παραγραφή χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου.
Τελικά, η Υ∆Ε ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση του Συνηγόρου και κατέβαλε το πλήρες ποσό στη γιατρό.

NETWORK