Δημόσιο

350 ανασφάλιστους εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως

350 ανασφάλιστους εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως
350 ανασφάλιστους εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως Ανακούφιση σε περίπου 350 άπορους και ανασφάλιστους, προσφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο "Υγεία" στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο επισκέπτονται τον τελευταίο καιρό ακόμη και γονείς που αδυνατούν να πληρώσουν παιδίατρο για την τακτική παρακολούθηση των βρεφών τους.

Το ιατρείο στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και λειτουργεί από το 2013.
   Όπως αναφέρει η υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Χαραλαμπίδου, κάθε εβδομάδα επισκέπτονται το ιατρείο περίπου 50 με 60 παιδιά. "Το πρόβλημα πλέον είναι μεγάλο. Τα παιδιά έρχονται όχι μόνο σε περίπτωση ασθένειας, αλλά και για τον τακτικό εμβολιασμό τους" υπογραμμίζει.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας του ιατρείου, η κ. Χαραλαμπίδου σημειώνει: "Στους ασθενείς μας παρέχουμε και φάρμακα. Στο φαρμακείο που έχουμε δημιουργήσει, διατίθενται 6.100 φάρμακα. Επίσης, έχουμε την υποστήριξη μεγάλου ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, το οποίο μας προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις".

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η κ. Χαραλαμπίδου, από την Τρίτη 10 Μαρτίου, η επιστημονική ομάδα της καθηγήτριας Νευρολογίας Μάγδας Τσολάκη θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για Αλτσχάιμερ, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη ή άλλες ασθένειες.
   "Ήδη, ο κόσμος άρχισε να τηλεφωνεί και να κλείνει ραντεβού" πρόσθεσε.
   Στους εμβολιασμούς που κάνουν οι γιατροί του "ΥΓΕΙΑ" προστίθενται και εκείνοι που κάνει η ΜΚΟ "Αποστολή-Άνθρωπος", περίπου κάθε δύο μήνες.

 Οι γιατροί της ΜΚΟ, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Υπατία Αναγνωστοπούλου, επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά, χθες, το κοινωνικό ιατρείο "ΥΓΕΙΑ", όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και εξετάσεις σε 55 ανασφάλιστα παιδιά.

Την προηγούμενη μέρα, η "Αποστολή-Άνθρωπος" μαζί με τους γιατρούς του "ΥΓΕΙΑ" επισκέφτηκαν τον Άγιο Νεκτάριο Μενεμένης και εμβολίασαν 40 παιδιά του συνοικισμού των Ρομά.

Στους εμβολιασμούς παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος ευχαρίστησε τη ΜΚΟ "Αποστολή - Άνθρωπος" για την πολύτιμη προσφορά της στα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά της επαρχίας του.