Δημόσιο

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση στην Αθήνα
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση στην Αθήνα Με Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, επιχειρεί  να κάνει ασφαλέστερη πόλη την Αθήνα το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατάρτησε το ειδικό σχέδιο σύμφωνα τους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι το επίμαχο σχέδιο να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το Επιχειρησιακό αυτό Σχέδιο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης. Στα βασικά σημεία και τη φιλοσοφία του Σχεδιασμού εντάσσονται:

*Η διαμόρφωση 16 τομέων επιχειρησιακής δράσης σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές.
*Η εκδήλωση όλο το 24ωρο εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων.
*Η ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας.
*Ο σχεδιασμός και εφαρμογή επιχειρήσεων στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών).
*Η συμπληρωματική δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (όπως ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) για την υποστήριξη των δράσεων αυτών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το αστυνομικό προσωπικό που αναλαμβάνει την υλοποίηση του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου δεν θα διατίθεται σε άλλη Υπηρεσία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα.