Δημόσιο

Αλλαγές στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ

Αλλαγές στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ Αλλαγές στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ
Αλλαγές στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την εξεταστέα ύλη που αφορά τη χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης ΤΑΞΙ (Ε.Δ.Χ.) δίνει το Υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο του

Σθγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο για την χορήγηση άδειας οδήγησης ΤΑΞΙ γίνεται γνωστό ότι οι υποψήφιοι για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου δεν εξετάζονται, κατά τη θεωρητική (γραπτή) εξέταση, στο ερωτηματολόγιο τεχνικών γνώσεων υποψηφίων οδηγών (ερωτηματολόγιο 3).

Επίσης οι υποψήφιοι για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου εξετάζονται επί της ύλης που περιλαμβάνεται στο έντυπο εξεταζόμενης ύλης της παραγράφου 8 του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. 18369/500/7-06-1984 (Β’ 403) υ.α. όπως ισχύει, ήτοι επί των διατάξεων των Κανονισμών Λειτουργίας, επί ειδικών τεχνικών θεμάτων και θεμάτων α’ βοηθειών, καθώς και θεμάτων αναφορικά με χαρακτηριστικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν (Τοπικά Θέματα).