Δημόσιο

Με παρέμβαση Λαφαζάνη αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου

Με παρέμβαση Λαφαζάνη αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου Με παρέμβαση Λαφαζάνη αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου
Με παρέμβαση Λαφαζάνη αποκατάσταθηκε η ηλεκτροδότηση των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου Σε αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ ύστερα από αίτημα του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καλεί παράλληλα την επιχείρηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ συμφωνα με το πρόγραμμα διακανονισμού που έχει συμφωνηθεί αλλά δεν τηρείται. Το χρέος του Νεωρίου προς τη ΔΕΗ διαμορφώνεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ και ειχε ρυθμιστεί σε 60 δόσεις.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης τονίζει οτι παρενέβη για την ηλεκτροδότηση τηε επιχειρησης ύστερα από αιτήματα τοπικών φορέων και προσθέτει ότι η Διοίκηση της εν λόγω εταιρείας "έχει δείξει συστηματική ασυνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενη την απασχόληση των εργαζομένων, τους οποίους και αυτούς δεν πληρώνει και εκβιάζει, αλλά και την ευαισθησία της κοινωνίας για τη λειτουργία της υπόψη μονάδας." Ο υπουργός αναφέρει ακόμη ότι οι οφειλές υφίστανται παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση εκτελούσε σημαντικές εργασίες με πλοία, εισπράττοντας χρήματα.

Ο κ. Λαφαζάνης καλεί επίσης τις Αρχές της Σύρου και το Λιμεναρχείο να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας και εναλλακτικά συστήματα τροφοδοσίας, τα οποία είναι υποχρεωμένη λόγω της φύσεώς της να διατηρούνται στη μονάδα και να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

"Αν η εταιρεία συνεχίσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΗ, η οποία διαδραματίζει αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο, και τους εργαζόμενους, οι ευθύνες και οι σχετικές συνέπειες θα βαρύνουν αποκλειστικά την ίδια», καταλήγει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.