Δημόσιο

Σε πρόγραμμα-γέφυρα έως το τέλος του μήνα στοχεύει η κυβέρνηση

Σε πρόγραμμα-γέφυρα έως το τέλος του μήνα στοχεύει η κυβέρνηση
Σε πρόγραμμα-γέφυρα έως το τέλος του μήνα στοχεύει η κυβέρνηση Πρόγραμμα-γέφυρα έως το τέλος του μήνα, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία» για μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τον ESM, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου.

Ο οδικός χάρτης προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα συζητήθηκε στην τετραμερή (Τσίπρα-Γιούνκερ-Μέρκελ-Ολάντ) με τον έλληνα πρωθυπουργό να θέτει το ζήτημα του δανείου-γέφυρα προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και να αποκατασταθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

Το αίτημα αυτό ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και στη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο ευρωπαϊκή πηγή δήλωνε πριν από λίγο ότι αν και φιλοδοξία της Συνόδου αποτελεί να δοθεί το αναγκαίο πολιτικό σήμα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών για την άρση του αδιεξόδου, εντούτοις δεν αναμένεται να εγκριθεί το αίτημα της Ελλάδας για δάνειο-γέφυρα.

Από την άλλη πλευρά η επιμονή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ για χειροπιαστά αποτελέσματα και ξεκάθαρες απαντήσεις από τη σημερινή Σύνοδο, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.