Δημόσιο

Αναμονή για το "πράσινο" φως του υπ. Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Αναμονή για το "πράσινο" φως του υπ. Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος Αναμονή για το "πράσινο" φως του υπ. Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος
Αναμονή για το "πράσινο" φως του υπ. Υποδομών για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος Εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη χρηματοδότηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

«Το έργο προϋπολογισμού δαπάνης 80 εκατ. ευρώ είναι υπερώριμο μελετητικά, είναι έργο εθνικής σημασίας, καθώς αποτελεί συνέχεια του διευρωπαϊκών οδικών δικτύων, δηλαδή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, και μοναδικό έργο για τη Μεσσηνία, αφού βελτιώνει καθοριστικά το εσωτερικό οδικό δίκτυο του νομού και αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Κορώνη» τόνισε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας, όπως ανακοίνωσε, χθες είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και το γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε, για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, όπου τους ενημέρωσε για την αναγκαιότητα υλοποίησης του δρόμου αυτού, παρουσιάζοντας με αναλυτικό τρόπο την πρότασή του για χρηματοδότηση και υλοποίησή μέσω ΣΔΙΤ από το πακέτο Γιούνκερ.

Ο υπουργός συμφώνησε με την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σημαντικό έργο. 'Ακουσε με προσοχή την πρόταση του δημάρχου κι επιφυλάχθηκε να την εξετάσει νομικά, τεχνικά και οικονομικά και ν' απαντήσει σύντομα για τις αποφάσεις του.