Δημόσιο

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την άνοια στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την άνοια στην Καλαμάτα
Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την άνοια στην Καλαμάτα Πρόγραμμα εκπαίδευσης φροντιστών και επαγγελματιών για την άνοια, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού του, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas).

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, και θα είναι δωρεάν. Στην πόλη της Καλαμάτας θα επιμορφωθούν 20 άτομα που περιθάλπουν άτομα με άνοια. Στις 5 και 6 Μαρτίου, θα επιμορφωθούν 20 επαγγελματίες υγείας.

Το πρόγραμμα στοχεύει πανελλαδικά στην εκπαίδευση 1.000 ατόμων που είναι φροντιστές και 600 επαγγελματιών υγείας και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Την εκπαίδευση, θα αναλάβουν ειδικά επιλεγμένοι επιστήμονες από όλη την χώρα, καθώς ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και η δυνατότητα να ενημερωθούν και όσοι δεν βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα.