Διεθνή

Χειραψία Χάρις- Τραμπ, με «μεσολαβητή», λίγες ώρες μετά τη μάχη του debate - Τι φέρεται να της είπε (Βίντεο)

Χειραψία Χάρις- Τραμπ, με «μεσολαβητή», λίγες ώρες μετά τη μάχη του debate - Τι φέρεται να της είπε (Βίντεο)
Ο Μπλούμπεργκ «μεσολάβησε» για να ανταλλάξουν χειραψία ο Τραμπ και η Χάρις.

Λιγότερο από 12 ώρες μετά τη μάχη τους στο πρώτο debate για τις προεδρικές εκλογές, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν ξανά και αντάλλαξαν χειραψία.

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι παρέστησαν σε τελετή μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, στο «ground zero».

Η Κάμαλα Χάρις στεκόταν δίπλα στον Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό τους, Τζ. Ντ. Βανς. Ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» στεκόταν ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο τελευταίος ενήργησε κατά κάποιο τρόπο ως «μεσολαβητής», προκειμένου να ανταλλάξουν χειραψία οι δύο υποψήφιοι. Η Κάμαλα Χάρις συζητούσε με τον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, όταν ο Μάικλ Μπλούμπεργκ την άγγιξε στο χέρι και της έδειξε διακριτικά προς την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολούθησε η χειραψία των δύο «μονομάχων» για τον Λευκό Οίκο. Η Κάμαλα Χάρις φάνηκε να λέει επανειλημμένα «ευχαριστώ» στον Ντόναλντ Τραμπ, δίχως να είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι της είπε εκείνος. Κάποιοι υπέθεσαν ότι είπε στην αντίπαλό του «καλή δουλειά».

{https://www.youtube.com/watch?v=3vFwqpwTRts}

Η Κάμαλα Χάρις βγήκε νικήτρια από το χθεσινό debate, που ενδεχομένως να είναι και το μοναδικό μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων πριν από τις εκλογές. «Η αντιπρόεδρος Χάρις είναι έτοιμη για δεύτερο debate. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι;», έγραψε η εκστρατεία της υποψήφιας στα social media.

Όμως, μιλώντας στο Fox, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η αντίπαλός του θέλει να γίνει νέο debate, επειδή «ηττήθηκε» στο πρώτο. Πάντως, η ομάδα της Κάμαλα Χάρις είχε συμφωνήσει εξ αρχής σε δύο «μονομαχίες».