Δημόσιο

Ανακοινώσεις ΕΚΘ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ανακοινώσεις ΕΚΘ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες Ανακοινώσεις ΕΚΘ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι αιματηρές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους στις Βρυξέλλες με θύματα δεκάδες αθώους πολίτες, έχουν ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Η προπαγάνδα τρόμου και η τυφλή βία που γεννάει ο ακραίος φανατισμός οδηγούν σε απάνθρωπες ενέργειες με θύματα εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες. Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα των επιθέσεων, στις οικογένειες τους, αλλά και στον Βελγικό λαό που δοκιμάζεται από τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό τους για τις επιθέσεις σε βάρος αθώων πολιτών και τονίζουν: «Η συγκεκριμένη απεχθής επίθεση εναντίον πολιτών και επισκεπτών της Βελγικής πρωτεύουσας ούτε μπορεί ούτε πρέπει με κανένα τρόπο να δικαιολογηθεί».