Δημόσιο

Πόσοι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία

Πόσοι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία
Στοιχεία για την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, κατέθεσε με απαντητικό έγγραφό του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Ν.Δ., Στ. Καλαφάτης, Ντόρα Μπακογιάννη και Β. Κικίλιας, για τη συνεργασία της χώρας μας με τις τουρκικές Αρχές για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, κατέθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι: Σε εφαρμογή του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, το οποίο ορίζει τη διαδικασία που ακολουθείται για τους μη νόμιμους οικονομικούς μετανάστες που προέρχονται από το έδαφος της Τουρκίας, και σύμφωνα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης), από την 18/12/2015 έως και την 10/03/2016, από την ανωτέρω υπηρεσία υπεβλήθησαν προς τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές αιτήματα επανεισδοχής που αφορούσαν συνολικά 1.052 υπηκόους χωρών Μαγκρέμπ, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, σε απάντηση των οποίων οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές αποδέχθηκαν την επανεισδοχή 981 εκ των ανωτέρω υπηκόων τρίτων χωρών.

Περαιτέρω, από την 4/1/2016 έως και την 14/3/2016, πραγματοποιήθηκε τμηματικά η επανεισδοχή στην Τουρκία συνολικά 619 εκ των ανωτέρω υπηκόων τρίτων χωρών.