Ένσταση αντιρρήσεων για παράβαση παράνομης στάθμευσης

Ένσταση αντιρρήσεων για παράβαση παράνομης στάθμευσης Ένσταση αντιρρήσεων για παράβαση παράνομης στάθμευσης
Ένσταση αντιρρήσεων για παράβαση παράνομης στάθμευσης Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένσταση σε περίπτωση αντίρρησης για παράβαση παράνομης στάθμευσης

Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., άρθρο 104, παρ.2, ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανιστεί εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, που αρχίζει από την επομένη της επίδοσης της βεβαίωσης, στην Αρχή στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του.
Αν δεν προβληθούν αντιρρήσεις ή αν οι προβληθείσες αντιρρήσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο από τον Προϊστάμενο της Αρχής και καταβάλλεται ή κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της βεβαιώσεως της παραβάσεως, ή ολόκληρο μετά το πέρας της προθεσμίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.    Η έκθεση βεβαίωσης παράβασης οχήματος (κλήση).

2.    Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν και στοιχειοθετούν όσα ο δημότης επικαλείται ως λόγο ακύρωσης της κλήσης που βεβαιώθηκε εις βάρος του και που ταυτόχρονα αποτελούν νόμιμο λόγο ακύρωσης του προστίμου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η απάντηση δίδεται είτε τηλεφωνικά, κατόπιν επικοινωνίας του ίδιου του ενιστάμενου με την υπηρεσία, είτε αυτοπροσώπως εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ένστασης.