ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ανανέωση άδειας εργαστηρίου ιοντιζουσών ακτινοβολιών

Ανανέωση άδειας εργαστηρίου ιοντιζουσών ακτινοβολιών
Ανανέωση άδειας εργαστηρίου ιοντιζουσών ακτινοβολιών Όποιος επιθυμεί να προβεί σε ανανέωση της άδειας εργαστηρίου ιοντιζουσών ακτινοβολιών, χρειάζεται να προσκομίσει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση προς την Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής (πρέπει να υποβάλλεται τρείς μήνες πριν τη λήξη της άδειας) (ΔΥ-05)
2. Έκθεση ακτινοπροστασίας και ασφαλούς λειτουργίας των μηχανημάτων του εργαστηρίου εις διπλούν. Οι ακτινοφυσικοί ιατρικής θα πρέπει να επισυνάπτουν αναλυτική λίστα με τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο καθώς και πρόσφατα πιστοποιητικά βαθμονόμησης τους. Οι εν λόγω εκθέσεις να υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή (CD ή DVD) εις διπλούν και εφόσον το επιθυμείται σε μορφή κλειδωμένων εγγράφων.
3. Βεβαίωση πυρασφαλείας σε περίπτωση που η χρονική διάρκεια της ήδη υποβληθείσας κατά την προηγούμενη ανανέωση, ή κατά την αρχική χορήγηση αδείας λειτουργίας του εργαστηρίου έχει λήξει.
4. Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου (ιατρός και ακτινοφυσικός όπου απαιτείται), υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται η μόνιμη διαμονή τους, όλες οι επαγγελματικές απασχολήσεις τους και η δέσμευση τους ότι θα γνωστοποιήσουν στην ΕΕΑΕ αμέσως κάθε μεταβολή τους.
5. Επικαιροποιημένος πίνακας με τα στοιχεία του προσωπικού (εφόσον υπάρχει) που συμμετέχει στις διάφορες πρακτικές πτυχές ιατρικής έκθεσης σε ακτινοβολία (πχ χειρισμό συστημάτων ακτινοβολιών, λήψη ακτινογραφιών/σπινθηρογραφημάτων, Παρασκευή ραδιοφαρμάκων, εφαρμογή ακτινοθεραπευτικών διαδικασιών κλπ) καθώς και δικαιολογητικά (επικυρωμένα) από τα οποία να προκύπτει η εκπαίδευση και η επάρκειά τους σε θέματα ιοντιζουσών ακτινοβολιών και ακτινοπροστασίας (πιστοποιητικά επάρκειας Ε.Ε.Α.Ε.)
6. Βεβαίωση - δήλωση του κατασκευαστή περί της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού (η διάρκεια ζωής ενός συστήματος είναι το άθροισμα της χρονικής διάρκειας παραγωγής του μηχανήματος και της χρονικής διάρκειας εξασφάλισης ανταλλακτικών από τον κατασκευαστή), ή περί ύπαρξης ανταλλακτικών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 παρ. 3 της με αρ. ΔΥΓ2/Γ/Π.οικ 154949/2010 ΥΑ (ΦΕΚ 1918/Β'/2010)

Σημείωση:
Όλα τα πιστοποιητικά να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα επικυρωμένα από αρμόδια αρχή και όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις να είναι θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής.

Προσοχή:
• Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής της κατά την παράγραφο 2.7.2 αίτησης ανανέωσης αδείας λειτουργίας, αυτή ανακαλείται αυτομάτως ένα μήνα μετά την λήξη της. Η επανέκδοση ανακληθείσης αδείας ακολουθεί τη διαδικασία έκδοσης αρχικής αδείας.
• Σε περίπτωση που ο κατασκευαστής σταματήσει την παραγωγή του εξοπλισμού που έχει εγκατασταθεί στο εργαστήριο και παύει να το υποστηρίζει με ανταλλακτικά , ο φορέας που διαθέτει τον εξοπλισμό οφείλει να το δηλώσει εγγράφως στην Υπηρεσία μας και να προβεί σε αντικατάσταση του εξοπλισμού σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών. Σε άλλη περίπτωση με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Ιοντιζουσών ακτινοβολιών ανακαλείται η άδεια λειτουργίας.