ΣΤΡΑΤΟΣ

Προσωρινή απόλυση από Ένοπλες Δυνάμεις λόγω υποψηφιότητας

Προσωρινή απόλυση από Ένοπλες Δυνάμεις λόγω υποψηφιότητας
Προσωρινή απόλυση από Ένοπλες Δυνάμεις λόγω υποψηφιότητας Οι ενδιαφερόμενοι άρρενες οι οποίοι επιθυμούν να απολυθούν προσωρινά από τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω υποψηφιότητάς τους στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στο Δήμο ή στην Κοινότητά τους, οφείλουν να γνωρίζουν τα κάτωθι και να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ενδιαφερόμενος να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και να έχει καταθέσει ή αποδεχθεί υποψηφιότητα για την εκλογή ως Βουλευτής, Ευρωβουλευτής, Νομάρχης, Δήμαρχος ή Πρόεδρος Κοινότητας .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση.
2. Πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις από τα οποία να προκύπτουν η ημερομηνία κατάθεσης αίτησης υποψηφιότητας, η ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων, η ημερομηνία διενέργειας εκλογών και ανακήρυξης των εκλεγόμενων υποψηφίων καθώς και η διάρκεια της θητείας του αξιώματος που επιδιώκει.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται οποτεδήποτε μετά την επομένη της ημερομηνίας επίδοσης της πρότασης υποψηφιότητας στο πρόεδρο του αρμόδιου δικαστηρίου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στην Αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, η οποία μετά την χορήγηση αποστέλλει έγγραφο στην Μονάδα που αυτός υπηρετεί, με την οποία της γνωστοποιεί τη σχετική μεταβολή και παραγγέλλει την προσωρινή απόλυσή του την επόμενη της ημερομηνίας κατάθεσης της υποψηφιότητας.