Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Φαραντούρης

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Φαραντούρης
Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να αποτελέσει το 4ο πρόσωπο της κούρσας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής του κόμματος δέχθηκε έντονες παροτρύνσεις από μέλη, στελέχη, ακόμη και βουλευτές του κόμματος να είναι υποψήφιος, κάτι που αναμένεται να κάνει σήμερα, γύρω στις 12:00.

Η υποψηφιότητα Φαραντούρη φαίνεται να ανακατεύει τα δεδομένα της κούρσας των τριών βασικών, έως τώρα, διεκδικητών της αρχηγίας της Κουμουνδούρου, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αποσπάσει ψηφοφόρους και από τον Στέφανο Κασσελάκη και από τον Σωκράτη Φάμελλο, αλλά λιγότερο και από τον Παύλο Πολάκη.

Ωστόσο, εν τέλει, μάλλον δεν ευνοεί τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς η προσθήκη ενός ακόμη προσώπου στην κούρσα ελαχιστοποιεί περαιτέρω το ενδεχόμενο επικράτησης του από τον πρώτο γύρο και με δεδομένο ότι στον δεύτερο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα έχει πρόβλημα συσπείρωσης των υπολοίπων εναντίον του. Επίσης, η προσθήκη ενός ακόμη προσώπου "ανοίγει" την κάλπη και δημιουργεί δυναμική επανενεργοποίησης παλιών ψηφοφόρων, κάτι που επίσης δεν ευνοεί τον Στέφανο Κασσελάκη.