Ελλάδα

Συγκινεί το μήνυμα του 26χρονου που έμεινε ανάπηρος όταν βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια

Συγκινεί το μήνυμα του 26χρονου που έμεινε ανάπηρος όταν βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια
Ο Γιάννης Διαμιανός είχε τραυματιστεί στον αυχένα στις 6 Ιανουαρίου 2021 στην Αμάρυνθο. Έφτασε μια ανάσα από το θάνατο και δίνει μαθήματα ζωής

Ένα σπουδαίο μήνυμα ενθάρρυνσης που τονίζει την αγάπη προς την οικογένεια έδωσε ο 26χρονος Γιάννης Δαμιανός ο οποίος τα Θεοφάνια του 2021 βούτηξε για να πιάσει το σταυρό και τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος.

Η ανάρτησή του στο Facebook που έχει γίνει viral

«Και περνούν τα χρόνια με όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές, αναμνήσεις και συνθήκες. Μεγαλώνοντας αυτό που με διδάσκει η ζωή είναι η πείρα να γνωρίζω ανθρώπους και να μαθαίνω το σκοπό τούς, όπως και να μου υπενθυμίζει πως μόνο η οικογένεια σε αγαπάει και σε σέβεται όπως και εσύ! Για αυτό δώστε μια αγκαλιά στα δικά σας άτομα γιατί όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει μόνο μία στιγμή! Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Καλή χρονιά με υγεία και λιγότερο πόνο στις ψυχές όλων!».

Την ανάρτηση του ο γενναίος νεαρός, ο οποίος λίγο έλειψε να φύγει από την ζωή μετά τον τραυματισμό του, την συνοδεύει με δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο ίδιο σημείο. Η μία είναι από το 2020 και τον δείχνει να στέκεται στα πόδια του και η άλλη, η πιο πρόσφατη τον απεικονίζει στο αναπηρικό καροτσάκι.

Ο τραυματισμός που τον καθήλωσε σε αμαξίδιο ανήμερα των Θεοφανίων

Η Ελλάδα είχε σοκαριστεί από το ατύχημα του 27χρονου που βούτηξε για τον σταυρό και χτύπησε στον αυχένα του στην Αμάρυνθο Ευβοίας, ανήμερα των Θεοφανίων, και σήμερα ανεβαίνει έναν Γολγοθά, καθώς δεν μπορεί να κινήσει το σώμα του από το στήθος και κάτω. Είχε βουτήξει στα Θεοφάνεια το 2021 για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, εκπληρώνοντας το τάμα που είχε κάνει ελπίζοντας να γίνει καλά ο μεγάλος του αδελφός Στέργιος, που μάχεται με τη λευχαιμία. Από τη βουτιά στη θάλασσα, ο Γιάννης τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με τη διάγνωση των ιατρών του ΚΑΤ, από το χτύπημα ο Γιάννης υπέστη πλήρη τετραπληγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στην εντατική όπου παρέμεινε διασωληνωμένος για 55 ημέρες. Η αγαπημένη του σύζυγος ήταν και είναι πάντα εκεί, το στήριγμά του, στις δύσκολες ώρες.

Ο γάμος του Γιάννη με την αγαπημένη του Μαρία τον Ιούλιο

Ο Γιάννης κατάφερε να προχωρήσει στη ζωή του και παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2023 την αγαπημένη του Μαρία στον Αμάρυνθο. Τον γαμπρό συνόδευσαν στην εκκλησία οι αγαπημένοι του φίλοι και συνάδελφοι αυτοκινητιστές με τα φορτηγά γεμάτα λευκές κορδέλες και άνθη, οι οποίοι πέρασαν μέσα από το χωριό κορνάροντας. Στο πάρτι του γάμου δεν σταμάτησε να χορεύει, με τους φίλους και τους συγγενείς του να τον αποθεώνουν.

{https://www.youtube.com/watch?v=iBon3HiOQkE}