Ελλάδα

Καλοκαιρία τέλος: Βροχές, καταιγίδες και 7 μποφόρ μέχρι την Παρασκευή - Ο καιρός στην Αττική

Καλοκαιρία τέλος: Βροχές, καταιγίδες και 7 μποφόρ μέχρι την Παρασκευή - Ο καιρός στην Αττική
Διήμερο με βροχές αλλά και ζέστη, η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και το προσεχές διήμερο Πέμπη και Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα έχουν την τιμητική τους αλλά η ζέστη δεν θα υποχωρήσει. Το ηλιόλουστο σκηνικό κάνει ένα σύντομο διάλειμμα με την ομπρέλα να αναδεικνύεται σε απαραίτητο αξεσουάρ για τις μετακινήσεις μας. 

Καιρός: Καταιγίδες με ζέστη - Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Ο νοτιάς φέρνει βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου. Μάλιστα, τα φαινόμενα την Παρασκευή θα είναι και τοπικά ισχυρά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ το Σάββατο θα βρέξει και στην κεντρική Ελλάδα, όπως και σε Μακεδονία, Θράκη και ακολούθως στο ΒΑ Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε βροχές και λίγες καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά, με αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.