Διεθνή

Ισραήλ: Οι IDF ανακοίνωσαν επτά ακόμα νεκρούς στρατιώτες στις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο

Ισραήλ: Οι IDF ανακοίνωσαν επτά ακόμα νεκρούς στρατιώτες στις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο Φωτογραφία: EPA/ ATEF SAFADI
Ανάμεσα στους νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες ήταν και 4 καταδρομείς.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι επτά ακόμα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο την Τετάρτη.

Οι θάνατοι αυτοί είναι οι πρώτες σημαντικές απώλειες από την στιγμή που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Νωρίτερα οι IDF είχαν ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε και ένας καταδρομέας τους, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 8 μέχρι στιγμής, συνολικά.

Οι στρατιώτες, τους οποίους κατονόμασαν και σε ανάρτησή τους οι IDF, αποτελούνταν από τέσσερα μέλη της μονάδας των καταδρομών, δύο μέλη της μονάδας αναγνώρισης και ένα μέλος των μηχανικών στρατού.

Όλοι οι καταδρομείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εμπόλεμης μάχης με μέλη της Χεζμπολάχ σε χωριό του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Από το περιστατικό πέντε ακόμα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι είχε σκοτώσει «μεγάλο αριθμό» Ισραηλινών στρατιωτών κατά τις πρώτες χερσαίες μάχες.
Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ κατηγόρησε τους IDF ότι ενορχήστρωσαν τη «συγκάλυψη» προκειμένου να εμποδίσουν την κοινή γνώμη να εναντιωθεί στον πόλεμο.

Οι χερσαίες μάχες στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου είναι οι μεγαλύτερες μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον της Χεζμπολάχ.
Ο πόλεμος τότε είχε λήξει με τρομερές απώλειες για το Ισραήλ.

{https://twitter.com/IDF/status/1841492546251579566}