Αθλητισμός

Η UEFA άναψε «πράσινο» για ξένους διαιτητές στην Ελλάδα, αλλά... για τελευταία φορά

Η UEFA άναψε «πράσινο» για ξένους διαιτητές στην Ελλάδα, αλλά... για τελευταία φορά
Με πρωτοβουλία του Αλεξάντερ Τσέφεριν το θέμα των ξένων διαιτητών τακτοποιήθηκε για την αγωνιστική που έρχεται. Ο πρόεδρος της UEFA προειδοποίησε ότι είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.

Έτσι, ΑΕΚ - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης θα διεξαχθούν με ξένους διαιτητές και τακτοποιείται ένα πολύ σημαντικό θέμα παραμονές της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ΕΠΟ, για την ακρίβεια η ΚΕΔ, είχε κάνει σαφές ότι στις αναμετρήσεις θα ορίζονται Ελληνες διαιτητές και πως όταν είναι δυνατόν θα έχουμε ξένους μέσω του προγράμματος ανταλλαγής διαιτητών της UEFA.

Ο Ολυμπιακός, είχε ανεβάσει τους τόνους κατά τη συνεδρίαση της ΕΕΑ, με τον Κώστα Καραπαπά να λέει στον Τάκη Μπαλτάκο πως: «Νομίζεις θα γίνει κανένα ντέρμπι με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο; Γελιέσαι. Δεν θα γίνει».

Αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της Super League, έστειλε επιστολή στην UEFA αναφέροντας ότι η Λίγκα θα φροντίσει για την ασφάλεια των διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της UEFA, προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί καμία παρέμβαση από εδώ και πέρα, αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, μόλις τώρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.

Προειδοποίησε επίσης, ότι είναι τελευταία φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση εκ μέρους τους εάν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα».