Αθλητισμός

Australian Open: Με φανταστική εμφάνιση προκρίθηκε στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
O Στέφανος Τσιτσιπάς με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε στον 4ο γύρο, κερδίζοντας τον Λούκα Βαν Ασε με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4) μέσα σε δύο ώρες και δύο λεπτά και συνεχίζει στη δεύτερη εβδομάδα της Μελβούρνης.

Ο 19χρονος Γάλλος έβαλε δύσκολα στην αρχή στον Στέφανο, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Τσιτσιπάς άρχισε να κυριαρχεί και το break στο πρώτο σετ, έκανε το παιχνίδι του ευκολότερο.

Ο αντίπαλός του αντέδρασε στο τρίτο σετ που προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Τσιτσιπάς δεν είχε σκοπό να... κουραστεί περαιτέρω και «έσβησε» το παιχνίδι με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φριτζ και Μαροζάν.

Πιο αναλυτικά, παρά το διπλό break point που αντιμετώπισε, ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο game απέναντι στον Γάλλο που ξεκίνησε πολύ επιθετικά το ματς.

Ο Γάλλος έσβησε τα break points του Στέφανου και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-1 και στο 3-2 χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το break ήρθε μετά για τον Ελληνα τενίστα. Εβγαλε δύο μεγάλους πόντους και ο άπειρος αντίπαλός του έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη, για να γίνει το 4-2.

Ο Γάλλος πίεσε τον Τσιτσιπά στο σερβίς του και χρειάστηκαν δύο μεγάλα σερβίς του Νο7 στον κόσμο, για να φτάσει στο 5-2. Ο Βαν Ασε κράτησε και μείωσε σε 5-3, με τον Στέφανο να σερβίρει για το σετ και να το κατακτήσει με love game.

Ιδανικά άρχισε το δεύτερο σετ για τον Τσιτσιπά που έκανε break. Ο Βαν Ασε βρέθηκε μπροστά με 0-40, αλλά με σερί πόντους και έναν άσο στο τέλος, ο Στέφανος έφτασε στο 2-0 και έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του για το 3-0!

Μετά τα δύο break που τον έβαλαν σε θέση οδηγού, ο Τσιτσιπάς έφτασε και σε τρίτο, ενώ ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ με 6-0, χάρη σε τρεις συνεχόμενους άσους.

Ο Βαν Ασε αντέδρασε μην έχοντας τίποτα να χάσει και άρχισε προβάδισμα 3-0, αφού έσπασε πρώτη φορά το σερβίς του Στέφανου στο δεύτερο game του σετ.

Όμως, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με love game επανήλθε στο σετ και ακολούθησε break, διατήρηση του δικού του σερβίς και νέο break για το 4-3.

Ο Βαν Ασε βρέθηκε να χάνει με 5-3, μείωσε στο σερβίς του σε 5-4, αλλά δεν είχε απαντήσεις στο σερβίς του Τσιτσιπα, ο οποίος… έφυγε για τους «16».

Ο Τσιτσιπάς, σε περίπτωση νίκης - πρόκρισης απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης Φριτζ - Μαροζάν, θα βρει στο δρόμο του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με φόντο ένα εισιτήριο στα ημιτελικά.