Αθλητισμός

Μουντιάλ 2026: Στο «Αζτέκα» η σέντρα, στο Νιου Τζέρσεϊ ο τελικός

Μουντιάλ 2026: Στο «Αζτέκα» η σέντρα, στο Νιου Τζέρσεϊ ο τελικός
Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Μουντιάλ του 2026, το οποίο θα συνδιοργανώσουν ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο στάδιο «Αζτέκα» στην Πόλη του Μεξικού (11 Ιουνίου 2026), ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου στο «MetLife Stadium» του Νιου Τζέρσι (82 χιλιάδες θέσεις), όπου δίνουν τους αγώνες τους οι Νιου Γιορκ Τζάιαντς και οι Νιου Γιορκ Τζετς του NFL. Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα στο Μαϊάμι.

Πιο αναλυτικά, η διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου του 2026 με αγώνα στο «Αζτέκα», στην Πόλη του Μεξικού, ενώ την επόμενη μέρα (12 Ιουνίου), θα διεξαχθούν αγώνες και στις άλλες δύο διοργανώτριες, και συγκεκριμένα στο Τορόντο του Καναδά και στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Το «Αζτέκα» είναι ίσως το πιο εμβληματικό στάδιο στην Ιστορία της διοργάνωσης, αφού σε αυτό πριν από 38 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημείωσε τα δύο πιο χαρακτηριστικά γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου: το «γκολ του αιώνα» και «το χέρι του Θεού», στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 εναντίον της Αγγλίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου στο ίδιο γήπεδο. Στο «Αζτέκα» είχε διεξαχθεί το τελικός του Μουντιάλ 1970, με το τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ» να πηγαίνει στα χέρια της Βραζιλίας, της κατά πολλούς καλύτερης εθνικής ομάδας που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη.

Το Μουντιάλ 2026 θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά, ενώ θα είναι η πρώτη διοργάνωση με 48 ομάδες.