Αθλητισμός

Στο χειρουργείο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, «χάνει» το Γουίμπλεντον

Στο χειρουργείο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, «χάνει» το Γουίμπλεντον Φωτογραφία: EPA/ YOAN VALAT
Εξαιρετικά απίθανο να προλάβει το Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει ελπίδες για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε στο χειρουργείο μετά τη ρήξη μηνίσκου στο δεξί πόδι που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το Ρολάν Γκαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας L’Equipe, ο Σέρβος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Παρίσι το πρωί της Τετάρτης και η αποκατάσταση θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ματς κόντρα στον Φρανσίσκο Τσερούντολο, τη Δευτέρα, τον οποίο νίκησε έπειτα από 4,5 ώρες. Χθες, Τρίτη, ο κάτοχος 24 Γκραν Σλαμ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το Ρολάν Γκαρός.

{https://www.instagram.com/p/C7zLMWOo_KM/}

Μετά την επέμβαση, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να προλάβει ο Νόβακ Τζόκοβιτς το φετινό Γουίμπλεντον, που ξεκινά την 1η Ιουλίου. Όμως, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προλάβει τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, έναν από τους κορυφαίους στόχους του καθώς το μόνο που δεν έχει κερδίσει είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στο παρελθόν ο Σέρβος υπήρξε απρόθυμος να μπει στο χειρουργείο και καθυστέρησε κατά δύο χρόνια μία επέμβαση στον αγκώνα. Τώρα πήρε γρήγορα αυτή την απόφαση, ίσως έχοντας στο νου του τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αποκατάστασης, αλλά είναι εφικτό να δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, που θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.

Το 2008 ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε κερδίσει το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο, ενώ στο Τόκιο πήρε την τέταρτη θέση, καθώς ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον νίκησε στον ημιτελικό και ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο.