Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: Έτσι ήταν το πόδι του πριν από τον τελικό - «Ο πόνος είναι προσωρινός»

Εμμανουήλ Καραλής: Έτσι ήταν το πόδι του πριν από τον τελικό - «Ο πόνος είναι προσωρινός» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Εμμανουήλ Καραλής «γύρισε» το πόδι του στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δύο ημέρες αργότερα έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του.

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Και αυτό λόγω του ταξιδιού που συμβολίζει, εξηγεί σε ανάρτησή του ο πρωταθλητής του επί κοντώ.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε δείχνει πόσο πρησμένο ήταν το πόδι του μετά τον τραυματισμό, όπως και τις προσπάθειες που έκανε τις δύο ημέρες που είχε στη διάθεσή του μέχρι τον τελικό.

{https://www.instagram.com/p/C8Jh6QdosBZ/?img_index=1}

Κατά τη διάρκεια του προκριματικού, τη Δευτέρα, ο 24χρονος τραυματίστηκε στον αστράγαλο, όταν «γύρισε» το πόδι του. Είχε μόνο δύο ημέρες στη διάθεσή του, για να προλάβει να είναι έτοιμος για τον τελικό. Κι όμως, το βράδυ της Τετάρτης «πέταξε» πάνω από τα 5,87 μ.- πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ- για να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις.

«Έπειτα από πολλές θεραπείες, αποφασίσαμε να αγωνιστώ στον τελικό και να βάλω τα δυνατά μου. Ναι, πονούσα, αλλά δεν επέτρεψα να με σταματήσει. Τα έδωσα όλα, παρά τον τραυματισμό», γράφει στο Instagram.

«Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για απίστευτα επιτεύγματα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να πετύχουμε απίστευτα πράγματα, ακόμα κι όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Ο πόνος είναι προσωρινός, αλλά ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος είναι αιώνιος», καταλήγει.

{https://www.instagram.com/p/C8JEtz5IqOR/}

Μετά τον τελικό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου υπενθύμισε ότι ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μόντο Ντουπλάντις γνωρίζονται από παλιά. Πόσταρε δύο φωτογραφίες τους, η μία από τη Ρώμη και η άλλη όταν το δίδυμο είχε ανέβει μαζί στο βάθρο για πρώτη φορά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 του 2015.

{https://www.instagram.com/p/C8IbxLZNF3e/?hl=en&img_index=1}