Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Γκολομέεβ και Μπίλας, έκαναν το χρυσό και ασημένιο 1-2 στο τελικό των 50 μέτρων

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Γκολομέεβ και Μπίλας, έκαναν το χρυσό και ασημένιο 1-2 στο τελικό των 50 μέτρων
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, με τον Κριστιάν Γκολομέεβ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον Στέργιο Μάριο Μπίλα το ασημένιο στα 50μ. ελεύθερο.

Ονειρική κούρσα για το ελληνικό δίδυμο στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό κολύμβησης. Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Στέργιος Μπίλας το ασημένιο, κάνοντας ένα απίθανο 1-2 για την Ελλάδα. Οι κολυμβητές του Άκη Οικονόμου κατάφεραν να γράψουν ιστορία, με τον Γκολομέεβ να στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης και τον Μπίλα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την πρώτη θέση στον έβδομο συνεχόμενο τελικό της καριέρας του στην Ευρώπη, με χρόνο 21.72. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού άφησε πίσω του τον Στέργιο-Μάριο Μπίλα, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 21.73. Τρίτος τερμάτισε ο Ουκρανός Βλάντισλαφ Μπούκχοφ με 21.85.

Αυτό ήταν το δεύτερο 1-2 για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, μετά το 1-2 των Χρήστου και Μακρυγιάννη στα 50 μέτρα ύπτιο. Οι δύο αθλητές επανέλαβαν το ίδιο επίτευγμα και στα 100 μέτρα ύπτιο, σημειώνοντας μια ακόμα ιστορική επιτυχία.