Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Η στιγμή που για πρώτη φορά δύο Έλληνες ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Η στιγμή που για πρώτη φορά δύο Έλληνες ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο Φωτογραφία: EPA/ ANTONIO BAT
Ο εθνικός ύμνος για τον Απόστολο Χρήστου, χάλκινο ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

Σε μια ιστορική στιγμή για την ελληνική κολύμβηση εξελίχθηκε η απονομή μεταλλίων για τα 50 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι: για πρώτη φορά, στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης του αθλήματος βρίσκονταν δύο Έλληνες.

Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης είναι οι δύο κολυμβητές που έγραψαν ιστορία. Ο πρώτος αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μ. ύπτιο, ενώ ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Σημειώνεται ότι με αυτή τη διπλή παρουσία στο βάθρο, η ελληνική ομάδα έφτασε τα 11 μετάλλια στο Βελιγράδι.

«Πολύ ξεχωριστή στιγμή γιατί ήταν η υπεράσπιση του τίτλου. Ήταν πιο οικείο το περιβάλλον γιατί ήταν και ο Βαγγέλης δίπλα και αποφύγαμε το περισσότερο άγχος. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε το μετάλλιο και οι δύο», δήλωσε μετά την απονομή ο Απόστολος Χρήστου.

«Κάθε φορά που ακούω τον εθνικό ύμνο ανατριχιάζω. Χαίρομαι πάρα πολύ που ήμασταν στο βάθρο, είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν έχω ξαναζήσει. Νιώθω πολύ ευγνώμων που έφτασα εδώ», είπε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Με αυτό το χρυσό, ο Απόστολος Χρήστου έφτασε τα συνολικά επτά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. «Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό ότι από το 2016 δεν έχω χάσει βάθρο και ευελπιστώ στα 100 μ. ύπτιο μεθαύριο να είμαι πολύ ανταγωνιστικός και να φέρω μια καλή διάκριση», είπε στην ΕΡΤ, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον τελικό.

«Είναι μοναδική εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για τα 100 μ. ύπτιο», είπε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Οι δύο πρωταθλητές αφιέρωσαν την επιτυχία τους στους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα τους: την οικογένεια, τους προπονητές και τα άλλα μέλη της ομάδας τους. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ένα πρόσωπο: «Το αφιερώνω στον δίδυμο αδελφό μου, που με στηρίζει σε κάθε βήμα μου και είναι πολύ υπερήφανος για μένα», δήλωσε.