Αθλητισμός

Ο Ναδάλ «θυσιάζει» το Γουίμπλεντον για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Ναδάλ «θυσιάζει» το Γουίμπλεντον για τους Ολυμπιακούς αγώνες Φωτογραφία: EPA/ CAROLINE BLUMBERG
Ο λόγος που ο Ραφαέλ Ναδάλ επέλεξε να μην αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον φέτος, προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες 2024 θα διεξαχθούν σε χωμάτινη επιφάνεια, στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός. Ο 38χρονος Ισπανός έκρινε ότι είναι καλύτερο να μην αλλάξει επιφάνεια, καθώς το Γουίμπλεντον διεξάγεται σε γρασίδι, ενώ προετοιμάζεται για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

«Χθες ανακοινώθηκε ότι θα παίξω στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, τους τελευταίους μου. Με αυτό τον στόχο, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για το σώμα μου να μην αλλάξω επιφάνεια και να συνεχίσω να παίζω στο χώμα έως τότε», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Για αυτό τον λόγο δεν θα παίξω φέτος στο Γουίμπλεντον. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να ζήσω φέτος την εκπληκτική ατμόσφαιρα αυτή της απίστευτης διοργάνωσης που είναι πάντα στην καρδιά μου και να είμαι με τους Βρετανούς φιλάθλους που πάντα μου έδιναν μεγάλη υποστήριξη. Θα μου λείψετε», συμπλήρωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Τα τελευταία χρόνια ο Ισπανός έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικούς τραυματισμούς. Στο Ρολάν Γκαρός έχασε στον πρώτο γύρο από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος έφτασε ως τον τελικό του τουρνουά.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Κάρλος Αλκαράθ- που κατέκτησε φέτος το Ρολάν Γκαρός- στο διπλό των Ολυμπιακών 2024. Ήδη στη συλλογή του ο 38χρονος δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, στο μονό το 2008 και στο διπλό το 2016.

{https://x.com/RafaelNadal/status/1801232811287892167}