Αθλητισμός

Ρολάν Γκαρός: Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχασε, αλλά αποθεώθηκε - «Υπόκλιση» και από Ζβέρεφ

Ρολάν Γκαρός: Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχασε, αλλά αποθεώθηκε - «Υπόκλιση» και από Ζβέρεφ Φωτογραφία: EPA/ YOAN VALAT
Ίσως αυτή να ήταν η τελευταία εμφάνιση του Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Ο κόσμος τον αποθέωνε, φωνάζοντας το όνομα του Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ «υποκλίθηκε» στον αντίπαλό του. Και ο Ισπανός δυσκολευόταν να μιλήσει από τη συγκίνηση. Μόλις είχε χάσει στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός και ίσως αυτή να ήταν η τελευταία εμφάνισή του στο τουρνουά όπου έχει γράψει ιστορία.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε 3 ώρες και 5 λεπτά για να αποκλείσει τον Ραφαέλ Ναδάλ με 6-3, 7-6, 6-3. Ο 27χρονος Γερμανός έγινε ο πρώτος που νικά τον Ισπανό πριν από τον τέταρτο γύρο. Παράλληλα, είναι μόλις ο τρίτος παίκτης, μετά τους Ρόμπιν Σόντερλινγκ και Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει νικήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Το κορτ ήταν κατάμεστο και στις κερκίδες ήταν και αντίπαλοι του Ισπανού- ανάμεσά τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά το τέλος του ματς, ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ραφαέλ Ναδάλ, προτού πάρει το μικρόφωνο, ενώ τον χειροκρότησαν όρθιοι όταν αποχώρησε από το κορτ. 

{https://x.com/rolandgarros/status/1795139963379384641}

{https://x.com/rolandgarros/status/1795132676619264196}

Ραφαέλ Ναδάλ: Δεν ξέρω αν είναι η τελευταία μου φορά εδώ

Όταν πήρε τον λόγο, ο Ραφαέλ Ναδάλ παραδέχθηκε ότι του ήταν δύσκολο να μιλήσει.

«Δεν ξέρω αν είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι εδώ. Αν είναι η τελευταία φορά, το απόλαυσα», δήλωσε. «Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος γύρος δεν ήταν ο ιδανικός. Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι σε έναν σπουδαίο παίκτη όπως ο Σάσα», πρόσθεσε.

«Είναι δύσκολο να πω τι θα συμβεί στο μέλλον. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό να μην επιστρέψω στο Ρολάν Γκαρός, αλλά δεν μπορώ να πω 100%», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο τουρνουά που έχει κατακτήσει 14 φορές.

{https://x.com/rolandgarros/status/1795135695561863665}

«Είναι απίστευτα τα συναισθήματα που έχω βιώσει σε αυτό το εκπληκτικό κορτ κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα ήμουν εδώ σχεδόν 38 χρονών, με όλες τις επιτυχίες που είχα εδώ, νικώντας τόσες πολλές φορές. Είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ», εξομολογήθηκε.

Όσο για το άμεσο μέλλον, το σχέδιό του είναι η επιστροφή στο Παρίσι σε λίγο καιρό. «Ελπίζω να επιστρέψω σε αυτό το κορτ για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό μου δίνει κίνητρο», δήλωσε.

{https://x.com/rolandgarros/status/1795144038049337821}

Το «ευχαριστώ» του Ζβέρεφ στον Ναδάλ

Όταν πήρε τον λόγο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ «υποκλίθηκε» στον θρύλο του τένις που μόλις είχε αποκλείσει.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι να πω. Πρώτα από όλα, σε ευχαριστώ Ράφα εκ μέρους όλου του κόσμου του τένις. Είναι τόσο μεγάλη τιμή», είπε αρχικά.

«Παρακολουθούσα τον Ράφα σε όλη την παιδική ηλικία μου. Ήμουν τυχερός που έπαιξα εναντίον του όταν έγινα επαγγελματίας. Ήμουν αρκετά τυχερός να παίξω μαζί του σε αυτό το όμορφο κορτ. Σήμερα δεν είναι η δική μου στιγμή. Είναι η στιγμή του Ράφα», κατέληξε.

{https://x.com/rolandgarros/status/1795133638100525482}