Αθλητισμός

Euro 2024: Φαντασμαγορική η έναρξη της γιορτής του ποδοσφαίρου στη Γερμανία

Euro 2024: Φαντασμαγορική η έναρξη της γιορτής του ποδοσφαίρου στη Γερμανία Φωτογραφία: EPA/ MOHAMED MESSARA
Κατά την τελετή έναρξη του Euro 2024, απότισαν φόρο τιμής στον «Der Kaiser», Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Εκατοντάδες χορευτές, φώτα, χρώματα κι εντυπωσιακά εφέ, μαζί με τις σημαίες των 24 χωρών που συμμετέχουν στο εφετινό EURO 2024, δημιούργησαν μία μαγική ατμόσφαιρα στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στην Allianz Arena.

Στην τελετή για το Euro 2024, οι διοργανωτές απότισας φόρο τιμής στον αείμνηστο πρωταθλητή και προπονητή της Γερμανίας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, με χιλιάδες φιλάθλους να χειροκροτούν ολόθερμα το βίντεο που έπαιξε στα μάτριξ της Allianz Arena για έναν απ’ τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ανέφερε το μήνυμα στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου του Μονάχου για τον Μπεκενμπάουερ, ο οποίος «έφυγε» απ’ τη ζωή τον Ιανουάριο σε ηλικία 78 ετών.

Πέρασε στην αιωνιότητα ως ο αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στο EURO 1972, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 τα οποία «σήκωσε» ο ίδιος, προτού κερδίσει το Μουντιάλ κι ως προπονητής της εθνικής ομάδας το 1990.

Ο «Der Kaiser» ήταν επίσης ο ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών τρεις σερί φορές από το 1974 έως το 1976.