Αθλητισμός

Ηχηρό μήνυμα Κουντέ στους Γάλλους: Εμποδίστε την ακροδεξιά στον 2ο γύρο

Ηχηρό μήνυμα Κουντέ στους Γάλλους: Εμποδίστε την ακροδεξιά στον 2ο γύρο Φωτογραφία: epa
Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γαλλίας εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών εξέφρασε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Γαλλίας Ζιλ Κουντέ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους Γάλλους ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Ο παίκτης των «τρικολόρ» ενθάρρυνε όσους δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να το κάνουν στον δεύτερο γύρο, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές του κόμματος της Μαρίν Λεπέν «αντίθετες με τις αξίες μας».

Ο Εθνικός Συναγερμός συγκέντρωσε το 33% των ψήφων στον πρώτο γύρο, με την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) να παίρνει ποσοστό 28% και τον κεντρώο συνασπισμό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν 20%.

«Επιδιώκουν να μας διχάσουν»

Ο Κουντέ, μετά τη νίκη της Γαλλίας με 1-0 επί του Βελγίου, που της έδωσε το εισιτήριο για τους 16 του Euro 2024, δήλωσε: «Απογοητεύτηκα βλέποντας την κατεύθυνση που παίρνει η χώρα μας, με τεράστια υποστήριξη σε ένα κόμμα που είναι ενάντια στις αξίες μας, της συμβίωσης και του σεβασμού, ένα κόμμα που επιδιώκει να διχάσει τους Γάλλους και τις Γαλλίδες. Αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα: υπάρχει ένας δεύτερος γύρος».

«Μπορούμε να προσπαθήσουμε να βρούμε όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο και να τους πείσουμε να πάνε στην κάλπη για να διασφαλίσουμε ότι η ακροδεξιά δεν θα κερδίσει. Επιδιώκουν να μας αφαιρέσουν ελευθερίες και τη δυνατότητα να ζούμε μαζί. Αυτή είναι η πολιτική μου στάση».

Με πληροφορίες από Guardian