Αθλητισμός

Euro 2024: Με σπασμένη μύτη ο Εμπαπέ - Αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς με την Ολλανδία

Euro 2024: Με σπασμένη μύτη ο Εμπαπέ - Αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς με την Ολλανδία Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKI
«Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέστη κάταγμα στη μύτη κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα Αυστρία - Γαλλί» ανέφερε η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έσπασε τη μύτη του στη χθεσινή αναμέτρηση της Γαλλίας με την Αυστρία για το Euro 2024 ωστόσο, γλίτωσε το χειρουργείο.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ έσπασε τη μύτη του.

«Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέστη κάταγμα στη μύτη κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα Αυστρία - Γαλλία αυτή τη Δευτέρα στο Ντίσελντορφ», ανέφερε η δήλωση. «Τον αρχηγό της γαλλικής ομάδας φρόντισε πρώτα το ιατρικό επιτελείο και ο γιατρός Franck Le Gall, ο οποίος διέγνωσε σπασμένη μύτη. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια ακτινολογικών εξετάσεων στο νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ επέστρεψε στη συνέχεια. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε θεραπεία, χωρίς να χειρουργηθεί άμεσα. Θα φορέσει μια μάσκα έτσι ώστε ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στο τουρνουά μετά από μια περίοδο θεραπείας» πρόσθεσε η Ομοσπονδία.

Το ατύχημα συνέβη στο 86ο λεπτό όταν ο Εμπαπέ κατά τη διάρκεια φάσης του αγώνα έπεσε πάνω στον ώμο του αμυντικού της Αυστρίας, Κέβιν Ντάνσο, κατά τη διεκδίκηση της μπάλας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο Εμπαπέ έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού αιμορραγούσε. Μετά τον αγώνα ο Εμπαπέ ανάρτησε στο Χ χαριτολογώντας ότι ψάχνει ιδέες για τη μάσκα που θα χρειαστεί να φορέσει.

{https://twitter.com/KMbappe/status/1802845265688445414}

Ο Ντάνσο από την άλλη με ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη από τον Εμπαπέ μετά τη λήξη του αγώνα. «Προς τους Γάλλους οπαδούς: Λυπάμαι που ο Κιλιάν Εμπαπέ τραυματίστηκε κατά τη μονομαχία μας. Του εύχομαι καλή ανάρρωση και ελπίζω σύντομα να επιστρέψει».

{https://twitter.com/KevinDanso98/status/1802849149160685659}

Ωστόσο αυτό που πλήττει τώρα τη γαλλική ομάδα είναι όπως δείχνουν όλα η απουσία του από το ματς με την Ολλανδία την Παρασκευή.