Αθλητισμός

Euro 2024: Βέλγος δήμαρχος «κλείνει τα σύνορα» εν όψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία

Euro 2024: Βέλγος δήμαρχος «κλείνει τα σύνορα» εν όψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία Φωτογραφία: EPA/ANNA SZILAGYI
«Οι Γάλλοι είναι πολύ πιο σωβινιστές από εμάς» εξήγησε ο Βέλγος δήμαρχος λίγο πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Euro 2024.

Ένας δήμαρχος από το Βέλγιο αποφάσισε να κλείσει μία γέφυρα στα σύνορα με τη Γαλλία λίγο πριν την νοκάουτ αναμέτρηση των δύο ομάδων, στη φάση τω 16 του Euro 2024, τη Δευτέρα.

H Wervik, μία πόλη με πληθυσμό 18.000 κατοίκους στη δυτική Φλάνδρα, θα αποκλείσει τη Δευτέρα τη γέφυρα που τη συνδέει με την αδελφοποιημένη, κατά τ’ άλλα πόλη της Wervicq-Sud. Στη γέφυρα θα τοποθετηθούν μεγάλα συμπαγή μπλοκ, που θα επιτρέπουν μόνο σε πεζούς και ποδηλάτες να διασχίσουν τη γέφυρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι μία απόπειρα να εμποδίσει τους θερμόαιμους Γάλλους φιλάθλους να φτάσουν στην πόλη και να προκαλέσουν προβλήματα, είπε ο δήμαρχος της Wervik, Youro Casier.

«Οι Γάλλοι είναι περισσότερο σωβινιστές από εμάς. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι μετά από μία νίκη της Γαλλίας τους αρέσει να προκαλούν «τους μικρούς Βέλγους» και να τους πειράζουν από τα αυτοκίνητά τους» είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος.

«Έρχονται εδώ με τα αυτοκίνητά τους και οδηγούν σε όλη την πόλη, κορνάρουν και βγαίνουν και χορεύουν στον δρόμο. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό και να μην προκαλέσουν τους κατοίκους να κάνουν ανόητα πράγματα» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «οι Γάλλοι μπορούν να διασχίσουν όμως τη γέφυρα με τα πόδια ή με ποδήλατα» αν και προέβλεψε ότι ελάχιστοι θα το κάνουν μόνο και μόνο για να τους προκαλέσουν. «Και πάνω απ΄όλα: δεν θα μπορούν να κορνάρουν» σημείωσε.

Η γέφυρα θα αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία για το Euro 2024 και θα ανοίξει ξανά στις 6 το πρωί της Τρίτης. Το ίδιο είχε γίνει και στην αναμέτρηση των δύο χωρών για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, όπου η Γαλλία κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο.