Ελλάδα

Αγριεύει ο καιρός με πολλές και ισχυρές καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη

Αγριεύει ο καιρός με πολλές και ισχυρές καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο καιρός δεν σταματά τα τερτίπια του με ζέστη την Τρίτη ενώ μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε πολλές καταιγίδες.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες που θα φέρουν τα πάνω κάτω εν μέσω θέρους. 

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου στην ΕΡΤ, ερχονται ισχυρές καταιγίδες, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου με τα φαινόμενα να ενταθούν φτάνοντας στο αποκορύφωμά τους την Πέμπτη. Μάλιστα όπως τονίζει η εμφάνιση καταιγίδων δεν αποκλείται να συνοδεύεται και από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, θα υπάρξει και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. 

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με βροχές όμως και καταιγίδες από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, πολύ τοπικά και τους 39. Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς. Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετές καταιγίδες στα ορεινά με ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ, θα ρίξουν τη θερμοκρασία.