Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: «Υψηλού κινδύνου» ματς του Ισραήλ, αντιτρομοκρατική περίμετρος με 1.000 αστυνομικούς

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: «Υψηλού κινδύνου» ματς του Ισραήλ, αντιτρομοκρατική περίμετρος με 1.000 αστυνομικούς Φωτογραφία: EPA/ TERESA SUAREZ
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων 2024 περιμένουν διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί θα σχηματίσουν μία «αντιτρομοκρατική περίμετρο» για την αποψινή πρεμιέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, καθώς το ματς με το Μάλι χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Parc des Princes κρίθηκε απαραίτητη, καθώς αναμένονται διαμαρτυρίες τόσο έξω από το γήπεδο όσο και στις κερκίδες, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, δήλωσε ότι τόσο αυτό το ματς, όσο και η αποψινή αναμέτρηση της Ουκρανίας με το Ιράκ στη Λιόν κρίθηκαν ως υψηλού κινδύνου. Πρόκειται για το πρώτο τεστ για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, οι οποίοι διεξάγονται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και τη Γάζα.

«Για όλες τις αναμετρήσεις υπάρχει ένα σχέδιο ασφαλείας, αλλά είναι αλήθεια πως αυτά τα δύο ματς- ιδιαίτερα εκείνο στο Parc des Princes- θα έχει μία αντιτρομοκρατική περίμετρο. Χίλιοι αστυνομικοί θα είναι στο Parc des Princes απόψε, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι είμαστε εκεί για το άθλημα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Guardian.

Οργανώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν κατά του Ισραήλ στο αποψινό ματς, ενώ μέλη της αποστολής της χώρας στο Παρίσι έχουν δεχθεί απειλητικά email τις τελευταίες ημέρες.

Στους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές έχει δοθεί η οδηγία να αποφύγουν τις πολιτικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας δήλωσε ότι «είναι επικεντρωμένοι στον αθλητισμό. Όποια διαμαρτυρία συμβεί είναι απολύτως άσχετη. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε, αφήνοντας στην άκρη την πολιτική».